Най-сетне: И БГ музикален чарт по БНТ
„Българският Топ 40“ разчупва свежо телевизионния ефир
Най-сетне по Българската Национална Телевизия стартира музикален чарт, какъвто нямаше от доста време в национален ефир. Това е „Българският Топ 40“ с водеща популярната певица Поли Генова, който се излъчва всяка събота от 21.45 ч. – веднага след „Шоуто на Канала“.
Това обаче не е само класация, а цялостно музикално предаване, в което акцентът, разбира се, е родната ни музика, а телевизионният ефир определено имаше нужда от музикално освежаване с популярните ни парчета.
Поли превежда зрителите през 40-те най-излъчвани песни в българския ефир и представя последните музикални новини, при това – с типичната си усмивка и непринудено сценично присъствие.
Подреждането на песните се извършва на база излъчванията в над 24 радио- и телевизионни канала, категорични са от екипа на предването, а зрителите имат възможност да гласуват за своите фаворити в рубриката „Зрителските 20“.
ТВ-форматът се оживява и с репортажи от различни събития, в които участват наши и чужди музиканти, а за създаването на новите проекти разказват кадри от създаването им.
Премиерно се завъртат най-новите видеоклипове на БГ и чужди звезди, а автори и изпълнители споделят всичко актуално покрай себе си и творчеството си в ексклузивни интервюта.
Разбира се, подобна класация определено подкрепя българските артисти и създаването на авторска музика у нас, което едва ли ще се понрави на някои от големите ни продуценти, налагащи от години своите интереси, и дори би могло да доведе до обструкции.
Нашите музиканти обаче  са радостни от факта, че именно БНТ като обществена телевизия е прегърнала идеята за създаване на подобно предаване.
 „Много отдавна нямаше музикална класация в телевизионния ни ефир, а тя има амбиция да се превърне в национална – да се прави годишен чарт с концерт тип „бест“ в края на всяка календарна година“, разказа един от продуцентите на „Българският Топ 40“ музикантът Дани Милев. „В крайна сметка, целта е да бъде подкрепена българската музика и тя да звучи все повече и повече“, разкри още той.
Според певицата Теди кацарова завръщането в ефир на подобно предаване е голям прогрес: „По незнайни причини всички музикални формати бяха изрязани, останаха само риалититита. И освен по БГ радио човек не може да се информира какво се случва на българския музикален пазар. На практика това е единствената наша ТВ класация в национална медиа.  Предаването е добре заснето, има хубави интервюта, влючително и с чужди изпълнители. А идеята да се показват и родната ни, и чуждата музикална гилдии е добра, защото така се дава възможност да се съпоставят. Като цяло идеята за подобно предаване е много хубава, защото й се дава нов живот!“
Катя и Зравко от дует „Ритон“ допълват: „Макар че не сме гледали нито едно издание, научихме, че предавено е тръгнало по БНТ и много се зарадвахме, че го има, за да могат българските изпълнители и творци да имат поле за творческите си изяви, да имя място, където да могат да покажат творбите си. Смятаме обаче, че този един час трябва да е само за българска музика, за да може да има повече време БГ музика!“
Към страницата на Българският ТОП 40 >>>

РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉 СПОДЕЛИ НОВИНАТА👉

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив