Пропагандата на неолибералите според сайта www.aliceswonderland.eu поучава, че хората през комунизма живеели в купонна система, били гладували и чакали на опашки за хранителни продукти. Чакали на опашки и за тоалетна хартия, а когато успявали да си я купят, нанизвали тоалетната хартия на връв и си я окачвали гордо на врата.

И чакали хората през комунизма десетилетия за покупка на леки коли "Жигули" и "Трабант", ядели един път в годината шоколади и банани, а студенти приемали само синове и дъщери на комунисти.

Имало забранена музика, забранено било и да посещават нудистки плажове, дори и секса бил забранен! В случай, че аудиторията зададе въпрос: Как тогава българите са се размножили до 9 милиона население, без секс? Клакьорите отговарят, че хората при комунизма правели секс, защото нямало други развлечения.

В действителност единствената забрана по време на социализма, е била забраната за неограничено забогатяване на едни, за сметка на неограниченото обедняване на народа. Както и забраната, националните блага да бъдат продадени на чуждестранни "инвеститори".

И според пропагандата на Запада, доносници от Държавна Сигурност изпращали всеки, който не ходел на девето-септемврийските манифестации, в концентрационни лагери. И България в периода 1944-1989 г. била фалирала три пъти, защото комунистите изнесли националното злато за СССР и защото външния дълг на България бил голям и всичко по време на соца било окрадено.

А за неграмотните, пропагандата съобщава, че по време на соца хората не са имали GPS (Global Positioning System), кабелна телевизия, интернет и GSM-телефони, като се разчита че неграмотните хора не знаят през кои години са навлези изобретенията. Аналогично по време на комунизма на слабите ученици, учителите по история, за да ги иронизират, им задаваха въпрос: "Какво е отношението на В.И.Ленин към Лайпцигския процес."

Според сътрудниците на "Deutsche Welle" - проф. Чавдар Кюранов и доцент Петя Кабакчиева, по време на социализма "една част от българите живеели без канализация, без течаща вода и са се осветявали с газена лампа или в най-добрия случай с една крушка. Те не са притежавали мебели, да не говорим за електроуреди. И са обитавали къщи с пръстен под."

Според същите автори (цитирани от различни казионни медии като например "Dariknews"), тези българи, "които били малко по-добре, притежавали радиоточка, електрически котлон, ютия и дори гардероб."

Вероятно "Deutsche Welle" случайно са пропуснали в статията си да споменат, че когато през 1990 западняците дошли да освободят българите от комунизма, им отворили работни места в златните мини на "Дънди Прешъс Металс". Защото "работата те прави свободен".

А неправителствени организации, като например фондация "Конрад Аденауер", са възмутени, че в България все още няма нито един музей, нито постоянна експозиция, които да са посветени на престъпленията на комунизма и да плашат българите с Торбалан. НПО са възмутени и че над 60% от младежите в България не разбирали понятия като Желязната завеса.

"Историкът" Ангел Николов, цитиран от диверсионната медия "Дойче веле", критикува начина, по който са изготвени учебниците по история. Той разказвал, че в 10-ти клас часовете по история, които са посветени на тоталитарното минало, са общо 18 на брой и акцента падал върху италианския фашизъм и хитлеровия националсоциализъм, докато на съветския болшевизъм са отделени само 3 часа, а на маоизма и българския комунизъм били "отпуснати" по един час.
Източник:http://www.aliceswonderland.eu
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

8 коментара:

  1. И преди и сега-промиване на мозъци...

    ОтговорИзтриване
  2. Разбира се, че фалира България. Като страна губеща от ВСВ, "братският" СССР ни карат да им плащаме репарации. И понеже няма откъде да ги вземат тези пари, комунягите посягат на златния ни резерв трупан още от освобождението. Само да вметна, че въпреки две национални катастрофи и четири войни водени за обединението на народа ни, царска България никога не посегна на резерва. Сами си правете изводите. И колкото и да се опитвате да ни промивате мозъците, че всичко е било мед и масло ще кажа, че 80% от написаното в статията си е чиста истина.
    Долна, изгнила, комунистическа ГНЕТ!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Само, че някои хора, удобно, забравят, че с настъпването на "демокроцията"и устоновявянето на обвързването на лева към марката, от България беше изнесено "за съхранение" около седем тона злато във Великобритония. Кога ще ни го върнат? НИКОГА.

      Изтриване
    2. Само, че някои хора, удобно, забравят, че с настъпването на "демокроцията"и устоновявянето на обвързването на лева към марката, от България беше изнесено "за съхранение" около седем тона злато във Великобритония. Кога ще ни го върнат? НИКОГА.

      Изтриване
  3. Да нямаше винетки данъците бяха абсолютно ниски парното беше седм лева на месец прясно месо имаше навсякъде агнешко по лев ишейст стотинки луканка един и осемдесет лв кгнямаше престъпност нямаше кражби,нямаше безработица абе въобще беше много зле!

    ОтговорИзтриване
  4. Няма да коментирам кое е било и кое - не. Не си заслужава. Този материал е такъв тюрлюгювеч от истини, полуистини и тенденциозни преувеличения, че самият Гьобелс би включил автора в екипа си. А той, (авторът де, не Гьобелс), е най-вероятно човек под петдесетте. - Нищо свое няма преживяно от онези години. Преразказва неумело нечии спомени, като гледа само да съответстват на набелязаната "опорната точка". Пък и опорната му точка е толкова размита, че и той самият едва ли може да си я формулира.

    ОтговорИзтриване
  5. "Чакали на опашки и за тоалетна хартия, а когато успявали да си я купят, нанизвали тоалетната хартия на връв и си я окачвали гордо на врата."

    Описаното по-горе аз лично съм го виждал в Москва през 1987 година. Още веднъж подчертавам - в Москва! Да, разхождаха се гордо с "гердани" от рула тоалетна хартия. Трудно беше да се купи, това е истината. Също беше трудно да се купи месо и каквото още се сетите.

    И да ви кажа, това време пак ще дойде. Бягайта в САЩ докато е време.

    ОтговорИзтриване
  6. "единствената забрана по време на социализма, е била забраната за неограничено забогатяване на едни, за сметка на неограниченото обедняване на народа"

    Баща ми беше офицер и вземаше около 500 лева заплата, а майка ми като начален учител вземаше около 140 лева. А имаше хора със заплати много над баща ми. Отделно крадяха така, че един таксиджия на Слънчев бряг можеше да си купи хотел, ако ги продаваха. Това ако е равенство, тогава аз съм негър-китаец.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив