1989 г
Кой беше Волен Сидеров преди 1989 г.?

Волен Сидеров е роден през 1956 г. в Ямбол. Баща му умира, докато той е ученик. Майка му Стела Сидерова е учителка. Има по-голям брат, доц. д-р Пламен Сидеров, математик, преподавател в СУ „Св. Климент Охридски“ .
Сидеров завършва Техникум по полиграфия и фотография в София. Волен Сидеров не е ходил войник и не се е клел пред българското знаме, заради сериозни проблеми със зрението. Той е бил освободен от редовна военна служба тъй като е имал „трайни рефракционни аномалии над 10 диоптъра и на двете очи“. Това обаче не му пречи до 1989 г. да работи като фотограф в Националния музей за литература в София.

През 1989 г. у Сидеров се пораждат силни антикомунистически настроения. Той участва в т. нар. „Комитет 273“, Макар и не точно член на Независимото дружество за защита правата на човека (НДЗПЧ), Сидеров е присъствал на събиранията „като приятел“. Секретар е в КТ Подкрепа, подпомага, а накрая става и член на „Екогласност“ По-късно се включва в СДС. В началото на 1990-те Волен Сидеров е главен редактор във опозиционния вестник Демокрация.
Авторски текст на Волен Сидеров,1990 г

Източник:www.socbg.com 
Сподели новината👇
Полезни съвети👇

2 коментара:

  1. САМО МОЖЕ ДА ЗАВИЖДАТЕ НА ВОЛЕН СИДЕРОВ,ОТ 2005 ГОДИНА СЛЕДЯ НЕГОВАТА ДЕЙНОСТ . НЕУМОРИМ ЧОВЕК, ПРИНЦИПЕН,ИНТЕЛИГЕНТЕН -- ВСЕКИ ЧОВЕК ПРЕТЪРПЯВА РАЗВИТИЕ-- ГЛАСУВАМ ЗА НЕГО ОТДАВНА И НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВАТ -- МНЕНИЯТА НА ДРУГИТЕ--

    ОтговорИзтриване
  2. Анонимен28 май 2017 г., 9:05

    Волен Сидеров не е ходил войник и не се е клел пред българското знаме, заради сериозни проблеми със зрението. Той е бил освободен от редовна военна служба
    Глупости всеки който е без баща и е глава на семейството беше освобождаван от военна служба.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Популярни публикации

Архив на сайта

КОНТАКТИ

spomeni_minalo@abv.bg
Телефон:+359898658623