Казармата,От нея са останали хиляди приятелства до гроб. Днес за едни е било чест да служат на Родината, за други си е било безмисленна загуба на време.
 Преди години поделенията  бяха пълни с хора. Момчетата бяха на прага да станат мъже.На изпращането бащите даваха последни напътствия, майките ронеха сълзи и бършеха сополи, а гаджетата мълвяха „Ще те чакам”, но и те не си вярваха. Маршировки, учения, отдаване на почест на командира, нощни дежурства, лъскане на кубинките, сапунка в спалното, стрелби, тактики, караули, наряди, дрямка вечер пред телевизора или в часовете по политинформация, всичко това ставаше част от ежедневието на младия български войник.


РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

14 коментара:

  1. Беше полезно за всички от нас, имаше и много простотия, но без това не може

    ОтговорИзтриване
  2. Сега няма казарма и по улиците се разхожда само педали и наркомани, кое е по- добре за нашето общество?

    ОтговорИзтриване
  3. По-голяма тъпотия от казармата едва ли е възможно да се измисли !? Две години от живота ми на вятъра !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може би си бил бизнесмен и казармата е задържала развитието на бизнеса ти. Пропуснал си печалби и фирмено израстване?
      Може би си музикант и две години си бил лишен от практикуване?
      Може би си бил на път да откриеш нещо велико, а казармата те е дистанцирала завинаги от твоето призвание?
      Вярвам, че има нещо достатъчно важно за да те накара да мразиш казармата така силно. И аз не бих искал да съм си губил времето в нея, но като се замисля, то ние така или иначе си губим времето, кой може да докаже, че бързата промяна в казармата не ни е отворила хоризонти, които без нея бихме видели след доста повече време? Аз поне не попадам в графата на изброените от мен уважителни причини. Но си мисля, че животът на доста хора е пределно безмислен та да съжаляват, че две години от него са прекарали в компания и в екстремни преживявания. А ако това помогне и с нещо - кой отказва помощ :) Да мислим малко по-мъдро.

      Изтриване
    2. А всъщност един доста по-мъдър от мен, човек е казал , че няма никакво значение какво се е случило - за минали неща не се мисли. Случило се и толкова. Добро, зло - чудни интерпретацийки ... И ВРЕДНИ. Казармата добра, зла... що се отнася до ей тъй да си чоплим езиците няма проблем, но ако се налага да се мисли дали да се върне, тогава приоритетите стават съвсем други - добра, лоша ... туй не играе вече :) На някой не му се щяло да ходи - туй не играе вече. Вадиш си собствените ползи , а глобалните са заложени на доста по-високо ниво и личните мераци си остават за лична употреба. Щото ако си мъртъв , каквито и мераци да имаш , файда няма.

      Изтриване
  4. " По-добре храни своя войска,за да не храниш ЧУЖДА ! "/народна мъдрост/

    ОтговорИзтриване
  5. Наполеон Бонапарт го е казал . За казармата съм 1000% там се изгражда характер и се калява психиката . А не както сега .

    ОтговорИзтриване
  6. Аз участвам на 1 и 3 снимка но съм назад в камиона и не се виждам № снимка е от пологона Николаево Зенитна батарея на ШЗО Христо Ботев 1993-94 год

    ОтговорИзтриване
  7. https://s11.postimg.org/dyfz7bh4j/PB275404.jpg
    И аз съм някъде тук на тази снимка. Добре си спомням как хапвахме по земята :)

    ОтговорИзтриване
  8. Влизахме различно умни, излизахме еднакво тъпи. Абсолютно пропиляно време. Вместо да продължиш образованието си, точно когато си "най-топъл", казармата изстъргва всичко, което си научил до момента и те хвърля в бездната на простотията и уравновиловката.

    ОтговорИзтриване

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив