Фалирал милионер живее в порутена къща без ток в центъра на Кърджали. Петър Косев твърди, че е бил измамен и е загубил от две сделки 4,5 млн. лева. Години наред човекът, който е един от първите бизнесмени в региона, води съдебна битка, но засега без резултат. Въпреки че магистратите са заседавали над 250 пъти, той все още не е загубил надежда, че справедливостта ще възтържествува. Историята на Петър Косев беше разказана в поредния брой на предаването „Игри на съдбата“ по TV7.
Косев е роден в Пазарджик, но живее в Кърджали. Преди демокрацията работи в местен завод, а когато научава, че българите вече имат възможност да правят частен бизнес, бързо става един от първите предприемачи у нас.

Започва като легендарната история за Рокфелер. Купува германски дантелен плат, дава го на шивачки, които шият модерни рокли. Дрехите се харчат като топъл хляб и Петър веднага купува ново количество плат, шият се нови рокли, които бързо се разграбват от щандовете. Мъжът прави свой цех, а производството непрекъснато се разширява. Започва да търгува с девет страни като Русия, Сърбия, Македония, Румъния и други.

Смята, че знае всичко за бизнеса, когато един ден разбира, че е измамен. Косев се е съгласил да инвестира 4,5 млн. лева в български предприятия, като очаква бърза печалба. Когато обаче постъпленията не идват, той разбира, че дружествата не са завъртели парите, а са покрили стари дългове. Милионите изчезват безвъзвратно.

Постепенно се срутва и целият му живот, а символ на разрухата е домът му в центъра на града. Порутени стени, мухъл, влага, паянтови врати. Къщата няма електричество от шест месеца и Петър е принуден да се къпе със студена вода. А когато вали дъжд, мъжът държи легена в леглото си, за да не го мокри.

Въпреки всичко Косев не губи надежда, че един ден ще получи възмездие. Ако обаче това не стане, той ще поиска убежище в друга държава.


/БЛИЦ/
РЕКЛАМА
СПОДЕЛИ👉
РЕКЛАМА

0 comments:

Публикуване на коментар

Коментирайте тук

Най-четени👇

Популярни публикации👇

КОНТАКТИ:

Архив